Det händer något med många av oss när vi köper hus eller skaffar barn. Har man inte haft renoverings- och gör-det-själv-glädjen tidigare så får många det i samband med de här livsförändringarna. Många saker kan du göra själv när du bor i hus och det kan vara upplyftande att få lära sig nya saker. När det kommer till VVS-installationer så kan det dock i många fall vara klokt att anlita en rörmokare. Här går vi igenom några situationer då det är ett bra val att ringa en professionell VVS-installatör och be om hjälp.

Byta kök

För den som ska byta ut sitt kök så finns det ganska mycket som du kan göra själv. Förutom att mäta, planera och köpa köket så kan du montera allt från stommar och köksluckor till överskåp och bänkskiva. När det kommer till att flytta diskmaskin eller diskho eller till att byta ut rören i köket så gör du däremot rätt i att ta hjälp av en rörmokare.

Renovera badrum

När man tänker på att renovera badrum så är det ofta frågan om kakel och klinkers som är av intresse. Har du en ful gammal plastmatta så kan ett kakel ge badrummet ett helt nytt utseende. Men om du dessutom flyttar runt toalett, badkar och dusch så är det ett bra val att ta hjälp av en rörmokare för jobbet. Om ni till exempel byter stammar och därmed byter badrum så kallas alltid en VVS-installatör in för att göra jobbet. Anledningen är enkel, det finns saker som en auktoriserad rörmokare bör göra och sådant som kan vara för krångligt för att ge sig på själv.

Vattenläcka

Om du vaknar mitt i natten av det plaskar när hunden tassar förbi utanför sovrummet så kan det vara så att oturen är framme och du har fått en vattenläcka. Om man tar in en rörmokare för att göra löpande underhåll och se över rören så minskar den här typen av risker men trots det så kan läckor ske av olika anledningar. En bra första strategi för att förhindra läckan är att stänga av vattnet så att det slutar spruta ut vatten på golvet. I nästa steg är det bra att ta in ett proffs som ser till att åtgärda problemet. En stor skillnad mellan hantverkare och lekmän brukar vara att amatören stoppar problemet när hantverkaren tar reda på varför det uppkom och åtgärdar felet från grunden.