Rörmokare, även kallat VVS-montör, är en hantverkare som besitter specifika kunskaper inom rör, avloppssystem, diskmaskiner och andra funktionella system ofta kopplade till vatten. Att anlita en rörmokare i Stockholm är enkelt och det finns idag massor av utbildade montörer. En rörmokare jobbar på stora byggen men även hemma hos dig som behöver hjälp att få något utfört. För att hjälpa dig förstå vad en VVS-montör kan hjälpa dig med kommer här en samling av deras tjänster. Det är inte samtliga men ett axplock för att ge dig en förståelse.

Solpaneler

Något många missar att ta hjälp av en rörmokare med är solpaneler. Först och främst är solpaneler ganska ovanligt i Stockholm idag även fast det växer för varje dag. Men så är det, en rörmokare hjälper dig med montera, installera och underhålla solpaneler. Du kan även få bidrag för att installera solpaneler, detta är något som du kan fråga din montör om råd om. Samma gäller även ROT-avdrag, som gäller ett avdrag på arbetskostnaden i samband med installationen.

Toalett

Om det är hög tid att byta ut toaletten kan en rörmokare hjälpa dig. Att byta en toalett kan man göra själv men rekommendationen är att ta hjälp. Det kan vara bra när det kommer till försäkringen vid ett läckage eller om något inte fungerar som det ska. En VVS-montör hjälper dig både med installationen och reparation av t.ex. packning. Likt många andra tjänster i Stockholm är även denna berättigad för ROT-avdrag.

Handdukstork

Något mer udda att ta hjälp med är installation av en handdukstork. En rörmokare i Stockholm hjälper egentligen med samtliga tjänster inom badrum och såklart även installation av handdukstork. Det kan till synes se lätt ut att installera men det är flera moment som kan vara kritiska och bör ske korrekt. Framförallt har regelverket uppdaterats och de klassiska handdukstorkarna är idag inte godkända att installera.

Badkar

Denna idag lyxiga produkt kan vara knepigare att koppla in en du tror. Många väljer därför även här att ta hjälp av en rörmokare. Det handlar om att minimera riskerna för vattenskador och att vattnet inte försvinner bort så som man önskar. Har man tidigare haft ett badkar men funderar på att skaffa nytt behöver även då ta hjälp. Olika badkar kan nämligen agera olika och bör behandlas unikt. Känns det löjligt går såklart att försöka själv men för den som vill ha ett gediget och korrekt arbete, ta hjälp.